YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

 Sestavine za testo:

  • 200g ajdove moke
  • 1 čajna razana žlička himalajske soli
  • 1 čajno žličko xantana
  • 17 g vinskega kamna
  • vode toliko, da lahko zamesimo testo (dober dcl, odvisno tudi od vrste ajdove moke)

 Sestavine za nadev:

  • 200g tofuja
  • sol
  • 3-4 jušne žlice riževe smetane (toliko, da dobimo mazljivo, vendar ne preveč tekočo maso)
  • 1-2 jušni žlici ojčnega olja
  • 2 jušni žlici sesekljanega drobnjaka (med drobnjak lahko dodamo sesekljano baziliko)
  • 1 jušno žlico limoninega soka (po želji; lahko spustimo)

 Priprava z AMC posodo:

Iz naštetih sestavin zamesimo testo. Tofu razdrobimo z rokami, dodamo smetano, oljčno olje, drobnjak, po želji tudi limonin sok. Nadev razdrobimo na testo in zvijemo.

Lonec segrejemo do točke pečenja. Testo položimo  na peki papir in damo v lonec.  Pokrijemo z Navigeniom in pečemo 15 minut na stopnji I. Ohladimo kar v loncu (dobre pol ure), da ostane testo mehko. Ali pa vzamemo potico iz lonca in ga pokrijemo z mokro krpo.

Priprava BREZ AMC posode:

Potico  spečemo v pečici 40-50 minut na 180 stopinj.

Comments

comments