Kraj: Nutriholis; Zaloška  157, Ljubljana;  

Čas: SREDA 22.1. 2019 ob 18:00 – 20:30

Zakaj so fermentirana žvila dobra? Kaj so prednosti uživanja fermentirane hrane? Kaj se dogaja pri fermentaciji živil? Zakaj in kako smo začeli fermentirati živila? Na delavnici se bomo seznanili z mlečnokislinsko fermentacijo v teoriji in praksi ter izvedeli več o  fermentacijskih  procesih in različnih produktih fermentacije, ki dajo končno teksturo in okus fermentiranim živilom. Na praktičnem delu se bomo naučili priprave fermentiranih veganskih sirov in sirnih namazov iz oreščkov (indijski oreščki in mandlji) in čičerke ter izdelave fermetniranega napitka z ingverjem in rozinami.  Na delavnici bomo izvedeli

  • na kaj moramo biti pozorni pri pripravi , da nam siri uspejo,
  • kaj je rejuvelac in kako ga pripravimo ter zakaj ga potrebujemo,
  • kako si pripravimo okusne fermentirane napitke iz rejuvelaca z ingverjem, rozinami,
  • iz česa vse lahko naredimo rejuvelac,
  • osnovni recept za oreščkaste sire in ga tudi pripravili,
  • izvedeli bomo osnovni recept za čičerkin sir.

Na koncu delavnice bo degustacija že pripravljenih fermentiranih veganskih sirov in  fermentiranih napitko.  Vsak udeleženec dobi za domov:

  • sir, ki ga bomo pripravili na delavnici in ga boste doma do konca sfermentirali,
  • skripto z recepti in navodili za pripravo sirov.

Delavnico vodita Mateja Tea Dereani ter Miha Berčič dipl. mikrobiolog.  

Prijave na: info@matejadereani.si ali na +386 (0)40 500 587

ali spodaj na prijavni obrazec.

Vrednost delavnice: 65,88eur. Za zgodnje prijave in plačila do vključno 20. 1. 2019 velja znižana cena 60 eur.

 

 

PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments