Kraj: Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača – Z E N J A

Čas: četrtek 16.5. 2019 ob 17:30 – 21:00

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Na teoretičnem delu bomo izvedeli vse o glutenu, kje je prisoten, kaj pomeni intoleranca na gluten, zakaj nekateri ne tolerirajo glutena ter odgovorili na vprašanje gluten ja ali ne ali z drugimi besedami: ali obstajajo dobre in slabe lastnosti glutena.

Na praktičnem delu se bomo naučili princip priprave brezglutenskih kruhov:

  • kakšno mora biti testo, da kruh uspe, koliko je treba dati vinskega kamna, da kruh naraste, kaj damo v testo, da nam ne razpade in je mehko….

Pripravili bomo

  • brezglutenski ajdov kruh

  • brezglutenski rižev kruh

Seveda se bomo tudi posladkali. Pripravili bomo

  • presno borovničevo malinino torto,

  • presni mus: pistacija z vrtnico,

  • pečeno brezglutensko jagodno torto.

 Način prijave: po prijavi vam pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, je vaše mesto na delavnici zagotovljeno.

Prijave na: matejci.sajnam@zenja.si ali na +386 (0)40 303 578

ali spodaj na prijavni obrazec.

Vrednost delavnice: 65,88eur. Za zgodnje prijave in plačila do 7. 5. 2019 velja znižana cena 60 eur.

 

PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments