Karina Cunder Reščič, Nedelo

sre, 11.03.2015

Vsak malo po svoje »predeluje« hrano, in če večina s tem morda niti nima fizoloških težav, je bila sama, kot pravi, zelo občutljiva. Bilo ji je slabo po mesu, neprijetno po mlečnih izdelkih … V tem času, ko naj bi se držali bolj postne, brezmesne prehrane, zato nekaj vpogledov v njeno razmišljanje in za veliko večino sicer (pre)ekstremistični način prehrane.

Mateja Tea Dereani danes pove, da je hrana njen poklic: piše knjige, prireja delavnice, ima svetovanja, tudi za šole in vrtce. V dvajsetih letih, kolikor je minilo od njenega vstopa v svet veganske prehrane, torej take, v kateri ne najdemo ničesar, kar je tako ali drugače živalskega izvora, je prebrala veliko literature, obiskovala tečaje, ki jih je kmalu začela tudi sama prirejati. V časih njenih veganskih začetkov informacij niti ni bilo veliko, sama pravi, da je bil to čas nekakšnega grobega veganstva…

cel članek

Comments

comments