­
Loading Dogodki
  • This event has passed.

Ste sladkosnedi? Kdo pa ni…. Tokrat se bomo sladkosnednosti lotili na najbolj zdrav in telesu prijazen način.

Naučili se bomo priprave presnih tort BREZ …glutena, oreškov, sladil – tudi naravnih sladil (predvsem brez agavinega sirupa, ki ni niti najmanj zdrav za nas). Pri torticah se bomo kolikor se le da držali pravilne kombinacije hrane (kako se pravilno kombinirajo živila med seboj, da jih lažje prebavimo in da niso težka za naš želodec!?). Pa brez strahu naše tortice bodo seveda lahke, manj kalorične in zelooo okusne, da se bodo v ustih kar topile….in seveda bodo čisto brez kakršnihkoli sladil…. Vas zanima kako, se jih pripravi?

Pripravili bomo:

  • jagoda malina presna torta

  • presna cheese cake tortica

  • metina rolada

Seveda se bomo naučili, kako najhitreje in najbolj enostavno naredimo podlage za presne torte in s čim gostimo kremo presnih tort.

Če že delate sami sladoled, tako dobrega presnega sladoleda z okusom lešnika – kakava še niste poskusili! Ne samo da bomo pripravili takšen sladoled, naučili se boste tudi, kako lahko različne okuse sladoleda pripravljate doma in sami brez težav.

Za konec pa bomo pripravili še ameriške krofke (seveda neocvrte) in brezglutenske !

Med samo pripravo boste deležni razlage katero hrano lahko mešamo med seboj in katero ne in zakaj, katera sladila so škodljiva za nas in zakaj…

Comments

comments