­
Loading Dogodki
  • This event has passed.

Z naravno kisano (fermentirano) zelenjavo dobimo ogromno probiotikov, ki so še kako pomembni za naše črevesje in posledično za naše celotno zdravje. Toda naravno kisane zelenjave, razen zelja in repe na policah trgovin ni lahko najti. Na delavnici se bomo naučili podroben postopek fermentiranja in kako lahko doma sami, na preprost način, v majhnih količinah in hitro pripravimo kisano zelenjavo in SADJE in kako lahko viške pridelanega sadja fermentiramo ter imamo vedno pri roki naravne probiotike.

Naučili se bomo :

  • korejskega tradicionalnega naravnega kisanja zelenjave z začimbami (ustvarili bomo pikantni kimchi), s katerim je zelenjava zaradi dodatka naravnih sladkorjev fermentirana že v 8 dneh;

  • kako pripraviti kitajsko zelje za kimchi;

  • kako oblikovati glavice kimchija, da bodo tudi na izgled lepe;

  • katere začimbe dodati zraven;

  • kako pripraviti premazno začimbno pasto za kitajsko zelje;

  • naravnega kisanja sadja, ki ga lahko uporabimo kot prilogo za različne jedi;

  • kako narediti sladko-kisli, naravno fermentirani sadni chutney iz breskev;

  • kako pripraviti sadje za fermentacijo, da bo ravno prav čvrsto in okusno.

Vsak udeleženec bo odnesel domov 2 kozarca živil, ki bodo z vašo minimalno pomočjo v 10 dneh fermentirala.

Kraj: EKO 365, Ljubljana, Runkova 2 (nasproti kina Šiška)

Čas: SREDA, 26. julij 2017; 17:30 ih – 20 ih.

Vrednost: 63 € / Za vplačila do 10.7. velja 15 % popust in je vrednost delavnice 54 €.

Delavnico vodita Goran Žerdin in Mateja Tea Dereani.

Goran Žerdin

Po izobrazbi jezikoslovec. V domači kuhinji zadnje 4 leta intenzivno fermentira zelenjavo, stročnice in žitarice. Od letos se pod imenom Kis in kvas z ustvarjanjem fermentiranih dobrot profesionalno ukvarja vsak dan.

16 NAČIN PRIJAVE:  po prijavi na delavnico vam pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, je vaše mesto na delavnici zagotovljeno. Število mest na delavnici je omejeno. PRIJAVA:
Polja označena z * so obvezna

Comments

comments