­
Loading Dogodki
  • This event has passed.

Kako z izbranimi začimbami v jedilniku ohladimo naše telo tudi v najneznosnejši vročini

Indija je zibelka začimb. Po ajurvedi, 5000 let stari prehrambeni indijski filozofiji, je poletje čas ognja (pitta), po tradicionalni kitajski medicini pa čas srca in odprtosti. Zato ni čudno, da se poleti radi družimo in uživamo na piknikih. Poletna vročina vodi k nastanku kožnih draženj/srbečic/vznemirjenju, razvoju aken, izpuščajev, prekomernemu potenju in obremenitvi srca, ki se kažejo v povečanemu številu srčnih kapi.

Ajurveda priporoča uživanje jedi, ki smo jim dodali hladilne začimbe.

Začimbe so energijsko najvišje oblike rastlinske hrane, saj vsebujejo izjemne antioksidativne in bioaktivne komponente.

Na delavnici OSVEŽIMO SI VROČE POLETJE boste dobili informacije, katere začimbe vas bodo ohranile hladne in sveže, tudi ko bodo zunanje temperature nevzdržne. Jedilnik je sestavljen iz lahkih jedi pripravljenimi s poletnimi začimbami.

JEDILNIK:

Savnana zelenjava v limonini marinadi s koprom

Osvežilna porova čorbica z rjavo lečo

Kitajski riževi nudelci z zelenjavo ter koriandrom in čilijem

Sejtan / Telečji filejčki v limetini marinadi s poprom in čilijem

(Po)pečene hruške na riževi posteljici s kardamomom in cimetom

PRIJAVA:
Polja označena z * so obvezna

Comments

comments