YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

 Sestavine:

  • 1 kg fig
  • 1/2 kg jabolk
  • naribana lupina 1 limone

 Priprava z AMC posodo:

Fige in jabolka narežemo v hot pan in nazadnje dodamo še naribano limonino lupino. Hot pan pokrijemo, postavimo na Navigenio in nastavimo na pol ure na korenček. Med tem časom steriliziramo kozarce za marmelado na 100 stopinj Celzija 15 minut.  Po pol ure ponev odstavimo, kuhano maso dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom, še enkrat zavremo in marmelado nadevamo v kozarce. Kozarce postavimo v košaro jih dobro ovijemo v odejo in pustimo tako čez noč, da se popolnoma ohladijo.

 

Priprava BREZ AMC posode:

Sadje in limonino lupino damo v lonec in ob stalnem mešanju kuhamo pol ure, da se razpusti. Potem zmiksamo s paličnim mešalnikom, še enkrat zavzremo in marmelado nadevamo v pasterizirane kozarce.

Comments

comments