Čas: četrtek 29. 11. 2018 ob 17:30 in sobota 1.12. 2018 ob 10 ih.

Kraj: Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača – Z E N J A

 

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Na teoretičnem delu bomo na hitro spoznali vrste sladil, ločili zdrava sladila od nezdravih, ter zvedeli, zakaj škodujejo našemu telesu. Samo nekaj namigov, o čem vse bo tekla beseda: sladkor ja ali ne in ali obstaja meja koliko ga naj pojem ; kako se prebavlja agavin sirup v našem telesu in zakaj je pravzaprav agava ena od najbolj škodljivih sladil;kako si lahko pripravim dobre iz zdrave sladice; dve plati fruktoze.

Na praktičnem delu bomo pripravili: presno sacher torto – naučili se bomo delati podlago za vse presne torte; pripravili bomo nadev in bombastični čokoladni preliv. V pečici bomo spekli hitro in slastno borovničevo tortico (brez jajc, mleka in z naravnimi sladili). Potem se bomo lotili pirinih dišavnih kolačkov z zimskimi začimbami ter mimogrede pripravili še pirine piškotke z lešniki ter naredili še brezglutenske polnjene čokoladno metine piškotke.

Način prijave: po prijavi vam pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, je vaše mesto na delavnici zagotovljeno.

Prijave na: matejci.sajnam@zenja.si ali na +386 (0)40 303 578

ali spodaj na prijavni obrazec.

Vrednost delavnice: 55 eur

jetrno small

KAKO OČISTIMO JETRA – PREDAVANJE

Čas: petek; 30.11.2018, ob 18:00

Kraj: Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača – Z E N J A

 Zdravje in dobro počutje vsakega je odvisno od tega, kako dobro telo odstranjuje in čisti toksine iz telesa.  Eden od glavnih načinov, kako se telo znebi toksinov, je skozi jetra. Jetra neumorno delajo: razstrupljajo kri, proizvajajo žolč, ki je potreben za prebavo maščob, razbijejo hormone in shranjujejo bistvene vitamine, minerale in železo. Če delovanje jeter ni optimalno, ne moremo pravilno prebaviti hrane.  Bistvenega pomena za naše zdravje so prav zdrava jetra. Kako jim lahko pomagamo, da bodo bolje delovala? Kako jih razstrupimo, da bo čim bolj učinkovito?

Katera živila so dobra za razstrupljanje jeter? Kaj lahko dnevno naredimo za bolj zdrava jetra.

Kaj je to čiščenje jeter in kako ga izvajamo?  Na kaj vse moramo biti pozorni, da bomo učinkovito izvedli postopek? Kateri so pomembni koraki pri čiščenju jeter? Kakšne rezultate lahko pričakujemo?

Prijave na: matejci.sajnam@zenja.si ali na +386 (0)40 303 578

Delavnico in predavanje lahko združite z oddihom v Zenji. Matejči je za vas pripravila poseben ugoden vikend paket. Več  TUKAJ

PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments