Sestavine: 

Spodnji del:

  • 200 g mletih semen (sončnična, lanena, bučna)
  • 150 g rozin
  • 25 ml vode

Zgornji del:

  • 1 kg jagod
  • 15 dag daljeve paste (ali datlji zmleti v blenderju z malček vode)
  • 15 dag kokosove ali kakavove maščobe (masla)
  • 15 g psylliuma
  • 10 dag kokosove moke
  • vanilja v prahu

Rozine daj v mešalnik z S rezilom, dodaj vodo in zmiksaj. Dodaj zmleta semena in miksaj toliko časa, da nastane kepa. Kepo razporedi na okrogel pekač. Prej posuj pekač s kokosom, da se masa ne sprime.

Za zgornji del najprej zmiksaj jagode. Dodaj datljevo pasto in zmiksaj še enkrat. Dodaj maščobo in zmiksaj še enkrat. Na koncu dodaj psyllium in zmiksaj še enkrat. Stresi v posodo in dodaj kokosovo moko. Stresi na spodnji del, daj v hladilnik in pusti, da se strdi.

YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

Comments

comments