KNEDLove kuharske čarovnije z Matejo Teo

Kje: Center Eko 365, Runkova 2, Ljubljana

Kdaj: četrtek 7. 12. 2017, 17: 30 do 20:30

KNEDLove kuharske čarovnije se nadaljujejo s kuharskimi delavnicami za odrasle. Ob tej priložnosti se nam bo ponovno pridužila prijateljica Mateja Tea Derani, nutricionistka z velikim srcem, ki že dve desetletji ustvarja v svetu kulinarike. Mateja je avtorica štirih knjig o pripravi zdrave hrane na rastlinski osnovi, zato se še kako veselimo njenega obiska.

Za vas smo pripravili zanimiv PROGRAM:

  • PIRINA PICA S TOPINAMBURJEM (iz sveže mlete pirine moke s topinamburjem in čebulo)

  • ZIMSKA JUHA IZ RDEČE PESE S TOPINAMBURJEVIMI ŽLIČNIKI (rdeča juha z začimbami in hitro pripravljenimi žličniki z svežimi zelišči)

  • TOPINAMBURJEVI ŽLIČNIKI (topinambur bomo skuhali, mu dodali sveža zelišča in iz njega naredili okusne žličnike)

  • PREKMURSKA BAKLAVA (za prvo sladico nam bo Danilo razkril kako se pripravi … se vam že sanja, kaj bi to lahko bilo?)

  • PRESNA KAKIJEVA ROLADA (za konec si bomo privoščili preprosto in bombastično sladico brez sladil, oreščkov, maščobe in z veliko začimb….)

Prisrčno vabljeni na druženje, raziskovanje, kuhanje ter pokušanje.

Do takrat pa SmejteSe :)

Delavnico vodita:

Mateja Tea Dereani

Mateja se že 25 let ukvarja z raziskovanjem in pripravo hrane. Izobraževala se je na delavnicah in seminarjih pri nas in v tujini. V restavracijah je delala na a la cartu. V vegetarijanski restavraciji je pripravljala zdrave obroke za 150 oseb. Kuhala je za veganski in vegetarijanske vrtce. Ves čas vodi kulinarične delavnice in svetuje restavracijam pri pripravi zdrave prehrane in pri sestavi jedilnikov. Izobražuje tudi prodajalce in kupce v prodajalnah zdrave prehrane.

Napisala je štiri knjige, ki so polne inovativnih rastlinskih receptov in vsebujejo spremni tekst o različnih temah zdrave prehrane. Piše strokovne članke za različne revije (mdr. Sensa, Zarja) ter predava.

Danilo Ivanuša

Danilo je chef, mentor, food stylist, igralec, glasbenik in še kaj bi se našlo. Predvsem je človek z veliko ljubeznijo do življenja in narave. Prav zato že 20 let uspešno prenaša svoje izkušnje in znanje glede kulture bivanja in prehranjevanja na naše najmlajše, mladostnike, odrasle in upokojence.

Z uspešnimi kulinaričnimi delavnicami pod imenom OkusPokus tako ustvarja z vsemi generacijami, medtem ko je poučevanje otrok in mladostnikov zanj najpomebnejše. Njegovo delo in izkušnje temeljijo na celostnem pristopu razumevanja življenja in zdravja, predvsem pa načinu prehranjevanja.

V 30. letih izkušenj dela v kulinaričnem svetu si je nabral različna znanja in tehnike, najbolj pa mu je blizu srčna kuhinja, ki temelji na ljubezni in spoštovanju do sočloveka, živali ter narave, katere del smo vsi.

Način prijave: po prijavi vam pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, je vaše mesto na delavnici zagotovljeno.

Prijave na: danilo@drmr.si ali na info@matejadereani.si ali na spodnji obrazec.

Vrednost delavnice: 63 eur

Ekskluzivna cena za plačila do 4. decembra 2017 – 53 eur.

PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments