četrtek; 9.11.2017 OB 17: 30 20:30

Center Eko 365, Runkova 2

Knedlove kuharske čarovnije se tokrat nadaljujejo s kuharskimi delavnicami za odrasle. Ob tej priložnosti, se nam bo pridužila prijateljica Mateja Tea Dereani, nutricionistka z velikim srcem, ki že dve desetletji ustvarja v svetu kulinarike. Mateja je avtorica štirih knjig o pripravi zdrave hrane na rastlinski osnovi, zato se še kako veselimo njenega obiska.

Za vas smo pripravili zanimiv PROGRAM:

  • AJDOV PIRIN KRUH s sončničnimi semeni, za katerega bomo zmleli svežo moko iz pire in ajde, zamesili kruh in ga v 35 minutah spekli nikjer drugje kot v loncu. Ste že pomislili zakaj je boljša sveže mleta moka?

  • JESENSKA JUHA IZ BUČE HOKAIDO z wonton žepki, ali kako skuhati “hudo” juho iz buče in jesenske zelenjave in zakaj je za okus zelo pomembna jušna osnova, ki jo sami zmiksamo v blenderju in kako pripomorejo k okusu dodane zaaačimbe.

  • Da juha ne bo pusta in bo kar najbolj zadovoljila vaše brbončice bomo zraven ocvrli WONTON ŽEPKE, ki jih bomo seveda napolnili s slastnim polnilom, ki mu je Danilo dal ime prekmurski kaviar. Se vam že svita kaj bi to bilo?

  • Za glavno jed bomo pripravili PRAŽENE ŠPAGETE IZ RDEČE PESE. Pravi njami rdeči špageti z BUKOVIMI OSTRIGARJI na posteljici iz POLENTE.

  • Za konec si bomo privoščili preprosto in bombastično sladico: PRESNO JABOLČNO TORTO, brez sladil, oreščkov, iz samo 5 sestavin: jabolk, dvoje vrste mletih semen, datljev, limon in rozin, če seveda ne štejemo dodanih začimb.

Prisrčno vabljeni na druženje, raziskovanje, kuhanje ter pokušanje. Do takrat pa SmejteSe :)

Delavnico vodita:

Mateja Tea Dereani

Mateja se že 25 let ukvarja z raziskovanjem in pripravo hrane. Izobraževala se je na delavnicah in seminarjih pri nas in v tujini. Delala je v restavracijah, na a la cartu. V vegetarijanski restavraciji je pripravljala zdrave obroke za 150 oseb. Kuhala je za veganski in vegetarijanske vrtce. Ves čas vodi kulinarične delavnice in svetuje restavracijam pri pripravi zdrave prehrane in pri sestavi jedilnikov. Izobražuje tudi prodajalce in kupce v prodajalnah zdrave prehrane.

Napisala je 4 knjige, ki so polne njenih inovativnih rastlinskih receptov in vsebujejo spremni tekst o različnih temah zdrave prehrane. Piše strokovne članke za različne revije (Sensa, Zarja…) ter predava.

Danilo Ivanuša

Danilo je chef, mentor, food stylist, igralec, glasbenik in še kaj bi se našlo. Predvsem je človek z veliko ljubeznijo do življenja in narave. Prav zato že 20 let uspešno prenaša svoje izkušnje in znanje glede kulture bivanja in prehranjevanja na naše najmlajše, mladostnike, odrasle in upokojence.

Z uspešnimi kulinaričnimi delavnicami pod imenom OkusPokus tako ustvarja z vsemi generacijami, medtem ko je poučevanje otrok in mladostnikov zanj najpomebnejše. Njegovo delo in izkušnje temeljijo na celostnem pristopu razumevanja življenja in zdravja, predvsem pa načinu prehranjevanja.

V 30 letih izkušenj dela v kulinaričnem svetu si je nabral različna znanja in tehnike, najbolj pa mu je blizu srčna kuhinja, ki temelji na ljubezni in spoštovanja do sočloveka, živali ter narave, katere del smo vsi.

Način prijave: po prijavi vam pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, je vaše mesto na delavnici zagotovljeno.

Prijave na: danilo@drmr.si ali na info@matejadereani.si 

ali spodaj na prijavni obrazec.

Vrednost delavnice: 63 eur

Ekskluzivna cena za plačila do 6. novembra 2017 – 53 eur.

PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments