V okviru projekta kuhajmo eko v javnih ustanovah smo tokrat kuhali z učenci šestega in sedmega razreda osnovne šole Vojke Šmuc v Izoli. Pripravili smo dve vrsti solate, proso z blitvo in šparglji ter čokoladne veganske mufine z jagodami. Recept za proso je tukaj, za vege mufine pa najdete kar nekaj receptov v mojih knjigah. PROSO Z BLITVO IN ŠPARGLJI
  • 1 kg prosa
  • 40 dag blitve
  • ½ kg špargljev
  • 5 strokov česna
  • sol
  • voda
  • olje
  1. Proso daš kuhati skupaj s soljo in vodo (razmerje 1:2). Ko zavre, ga vreš 5 minut in potem odstaviš.
  2. Česen olupiš in sesekljaš in posebej prepražiš v ponvi na olju , dodaš na drobno sesekljano blitvo in jo pražiš do mehkega.
  3. Šparglje na drobno sesekljaš in pražiš z malo olja v drugi ponvi.
  4. Kuhano vse skupaj pomešaš in po potrebi dosoliš.
Sicer sem pa ponovno ugotovila, da imajo otroci najraje sladice – najraje jih pojedo in tudi najraje jih pripravljajo.

Comments

comments