Na delavnici se bomo posvetili osnovni pripravi curry omak, indijskemu načinu priprave jedi, predvsem njihovemu začinjanju ter kruhom brez kvasa, ki se pripravijo preprosto in hitro. Spoznali bomo nov spekter začimb, povedali kje se lahko kupijo in kako se uporabljajo.

Jesen je čas buč – takih in drugačnih, zato bomo za začetek pripravili curry iz buče hokaido na šrilanški način.

Potem bomo skuhali veganski jogurtov curry z indijskimi začimbami in curry iz rdečega fižola.

Zraven curryjev bomo ponudili riž, ki ga bomo seveda začinili z eksotičnimi začimbami.

zacimbe

Ker leča ne sme manjkati v vzhodni kuhinji, se bomo posvetili pripravi kitchurija (mešanica leče in riža).

Zraven bomo spekli ploščati kruh : kokosov roti.

Na koncu se bomo posladkali s preprosto in okusno sladico aluwo – brez glutena – iz riževe moke in z indijskimi oreščki.

Kraj: EKO 365, Ljubljana, Runkova 2 (nasproti kina Šiška)

Čas: četrtek, 13. oktober, 17 ih – 20 ih.

Cena: 55

Vabljeni!

Način prijave: po prejemu vaše prijave vam pošljemo predračun. Po plačilu predračuna, si zagotovite mesto na delavnici. Število mest na delavnici je omejeno.

Vabljeni!

 

PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments