O meni
Po poklicu sem glasbenica in arheologinja, z zdravo prehrano se ukvarjam že 20 let. Začela sem zaradi lastnega zdravja in kasneje nadaljevala zaradi veselja do kuhanja in raziskovanja. Osnovno znanje sem pridobila iz makrobiotike, kjer sem se naučila osnov o tem, kako je lahko že hrana sama po sebi zdravilo. Takrat sem prvič poglobljeno študirala o hrani ter brala strokovno literaturo, kar počnem še danes, predvsem pa opazovala svoje telo, kako reagira na določeno hrano. Sčasoma sem v praksi srečevala vse več ljudi in zaznavala, kako na njih vpliva določena prehrana.
Do takšnega načina prehranjevanja, kot ga imam danes, so me pripeljale moje izkušnje in izkušnje drugih ljudi, ki sem jih srečevala pri svojem delu, ogromno preštudirane literature in veliko obiskanih seminarjev in tečajev.
Bila sem tudi na Šri lanki in tam pokukala v njihovo kuhinjo ter se pod strokovnim vodstvom naučila pripraviti njihovo hrano, predvsem pa uporabljati njihove začimbe. Veliko znanja o drugačni kuhi sem pridobila tudi pri svojem delu v Indijski restavraciji.
Pot me je vodila od ovo-lakto vegetarijanstva preko makrobiotike, do veganskega načina prehranjevanja – najprej z veliko kuhane hrane, kasneje z veliko svežega sadja in zelenjave. Več o mojih raziskovanjih, dognanjih in izkušnjah si lahko preberete v mojii tretji knjigi. Že do malega se ukvarjam s športom – predvsem tečem in kolesarim.
Zadnjih 15 let vodi kulinarične delavnice za laike in profesionalne kuharje, pomagam pri sestavi menijev za restavracije, sodelujem s trgovinami za zdravo prehrano s svetovanji, izobraževanji za prodajalce in svetovalnimi uricami za kupce.
Moje izkušnje
Delala sem v vegetarijanski in indijski restavraciji na a la cartu, pri sestavi menija, pri nabavi surovin. En teden sem bila vodja kuhinje v takratnem hotelu Zlatorog, ob obisku veganke Heather Mills. Sodelovala sem z zvezo ekoloških kmetov Biodar, pri projektu Kuhajmo eko v javnih ustanovah, kjer smo učencem učiteljem in kuharjem predstavljali ekološko prehrano.
Sodelovala sem s klasično restavracijo, kjer sem pripravljala dnevne rastlinske menije.
Napisala sem štiri knjige. Predavam in vodim tečaje veganske kuhinje in nutricionistike.
Vedno sem odprta za nove, boljše načine prehranjevanja in nove trende, vse moram raziskati in poskusiti na svoji koži.