Narejenih je bilo niz raziskovanj, ki so pokazala, da sladkor slabi imunski sistem. Razoroži namreč bela krvna telesca, ki uničujejo bakterije in viruse. Na ta način lahko oslabimo obrambni sistem tudi do 92%. Pa naravna sladila niso nič drugačna. Še vedno je to sladkor, ki škodi našemu telesu. Kako narediti sladice čisto brez sladkorja – brez belega sladkorja ali naravnih sladil? Kako narediti sladico brez sladkorja, da je zdrava in hkrati okusna? Tako, da jo bodo jedli vsi v družini!? Tako, da ne oslabi našega imunskega sistema !?

Vse o tem na online delavnici PRAZNIČNIH SLADIC, kjer se bomo naučili postopka priprave sladic brez sladkorja.

Pri pripravi hrane ne maram dolgih in zamudnih postopkov, ne glede na to ali pečem s kvasom ali z drožmi ali z vinskim kamnom (=naravni pecilni prašek) ali pripravljam hrano kako drugače. Moj moto je preprosto je dobro in še več: preprosto je vrhunsko.

Včasih so naše babice vzhajale potico dvakrat. Jaz je sploh ne vzhajam, pa je prav tako dobra in narasla. V čem je torej skrivnost?

Na online delavnici boste osvojili vse postopke, kako pripravimo potico v dobre pol ure (!?) in jo potem samo še spečemo. Pa ne samo to: kakšne nadeve pripravimo, kaj naredimo, da nam ni treba dati sladkorja ali naravnega sladila… in še…

To je delavnica za vas ravno v pravem trenutku – sladice, ki ne oslabijo vašega imunskega sistema, so hitro pripravljene in njamiiiii!

Delavnico vodim Mateja Tea Dereani in moj mož Miha Berčič. Mateja Tea sem avtorica prve slovenske veganske kuharice in skupno avtorica 4 veganskih kuharic. Imam več kot 2 desetletlji izkušenj pri pripravi zdrave hrane. Sem certificirana nutricionistka. Miha je mikrobiolog po poklicu in strasten raziskovalec fermentirane hrane. Je prijatelj bakterij, saj večino pozna po imenu.

PRAZNIČNA PEKA je delavnica peke s kvasom, drožmi, vinskim kamnom. Iz naravnih sestavin. Brez ali z malo dodanimi naravnimi sladili. Na delavnici bo praktičen prikaz:

  • osnovna priprava droži: kako sami naredimo nastavek za droži, kaj nam gre lahko narobe…

  • priprave drožene potice z lešniki – brez sladkorja in sladil, pa vendar sladka, brez dolgotrajnih postopkov (zvečer zamesimo, zjutraj spečemo)

  • priprave jabolćne potice s kvasom – priprava nadeva ter celotna priprava po principu: naredimo nadev, zamesimo spečemo (le kako, kdaj pa potica vzhaja!?)

  • priprava drožene jabolčne pite in zakaj je brez sladkorja prav tako okusna kot tista z obilico le tega

  • priprava veganskih brezglutenskih princes krofkov.

Bonus recept: priprava brezglutenskega kruha z vinskim kamnom – zmešamo, damo v pekač in spečemo.

Delavnica je plod nekaj mesečnega testiranja receptov in nenazadnje plod mojega 25 letnega ukvarjanja z zdravo prehrano. Je rezultat Mihovega študija mikrobiologije in testiranj priprave fermentirane hrane. Je plod veliko snemalnih ur (pri drugem dnevu sem nehala šteti ure!?). Seveda pa nič od tega ne bi bilo, če ne bi moj mož na koncu vse to zmontiral in pripravil platforme na katerih je vse to vidno. Torej veliko dela, znanja, kar se tiče rezultatov, boste pa sami presodili kaj je nastalo.

Delavnica bo potekala na platformah youtube in facebook. Tisti, ki nimate facebooka – nič zato, skripte vam bomo poslali po mailu in dali dostop do youtub videov. Na vsa vaša vprašanja bom odgovarjala do srede aprila delavnici. Tisti, ki imate Facebook, vas bova dodala v posebno Facebook skupino, kjer bodo dostopne vse informacije.

Cena delavnice: 59 eur. Po prijavi vam pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, dobite vse potrebne informacije in lahko takoj začnete z gledanjem videov in pripravo sladic.

 

Prijave na: info@matejadereani.si ali na +386 (0)40 500 587

ali spodaj na prijavni obrazec.

 PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments