Delavnica je namenjena vsem, ki se prvič spoznavate s svetom fermentacije in si želite v svoj jedilnik vnesti več zdravih in okusnih probiotičnih živil.

Naučili se bomo:

>> teoretičnih in praktičnih osnov mlečnokislinskega fermentiranja zelenjave

>> desetih zapovedi naravnega kisanja

>> kisanja zelenjave v slanici (hrustljava cvetača, koleraba in redkev)

>> kisanja zelenjave s soljo (ribano začinjeno korenje in rdeče zelje)

>> delanja rdečega kvassa, tradicionalnega slovanskega fermentiranega napitka iz rdeče pese

>> priprave prav posebne mešanice fermentirane zelenjave, ki pa naj za zdaj ostane še skrivnost!

Vsak udeleženec bo s seboj domov odnesel in doma do konca fermentiral vse, kar bo ustvaril na delavnici.

Delavnico vodita Goran Žerdin (Kis in kvas) in Mateja Tea Dereani.

Kraj: EKO 365, Ljubljana, Runkova 2 (nasproti kina Šiška)

Čas: ČETRTEK, 22. februar 2018; 17:30 – 20:00

Vrednost: 63 € / Za vplačila do 16.3. velja popust in je vrednost delavnice 56,43 €.

Za vse, ki se boste prijavili tako na delavnico Osnove fermentiranja kot na nadaljevalno delavnico Naredimo kimči! (22.3.2018), je cena druge delavnice 50 € (namesto 60 €). Več o nadaljevalni delavnici o kimčiju tukaj.

PRIJAVA:

Polja označena z * so obvezna

Comments

comments