YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

 

Sestavine za 2 osebi:

  • 4 jabolka
  • 150 g mletega maka
  • riževa smetana ali rižev napitek po potrebi
  • rižev slad
  • rozine

Za serviranje:

  • veganska smetana
  • cimet
  • kokosovi kosmiči
  • kakijev pire (zmiksan kaki brez koščic in z lupino)

 Priprava z AMC posodo:

Potrebujemo  Amc lonec, peki papir in kuhalno ploščo Navigenio.

Jabolka na vrhu izdolbemo. Zmešamo mak z riževim napitkom, riževim sladom in rozinami. Jabolka nadevamo.  Lonec segrejemo do stopnje pečenja, vanj vložimo peki papir in razporedimo jabolka . Pečemo na stopnji I 15 minut.

Serviranje:

Na krožnik damo kakijev pire, nanj postavimo pečeno jabolko, posujemo s cimetom, okrasimo s smetano in posujemo s kokosovimi kosmiči.

Priprava BREZ AMC posode:

Pečico segrejemo na 200ºC. Nadevana jabolka  razporedimo v pekač, postavimo v pečico. Pečemo pol ure do 45 minut.

Comments

comments