VIDEO POGLEJ TUKAJ!

YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

Sestavine za 2 osebi:

  • 3 banane
  • 150 g mletih lešnikov
  • riževa smetana po potrebi
  • rižev slad
  • vanilja v prahu
  • čokolada v prahu
  • veganska smetana

 Priprava z AMC posodo:

Potrebujemo  Amc lonec, peki papir in kuhalno ploščo Navigenio.

Bananam odstranimo pecelj in vrhnji del ter jih prerežemo na pol. Ne lupimo! Lonec segrejemo do stopnje pečenja, vanj vložimo peki papir in razporedimo banane. Pečemo na stopnji II 5-10 minut.

Medtem zmešamo zmlete lešnike z riževim sladom, vaniljo v prahu in riževo smetano. Masa naj ne bo preveč tekoča, da bomo z njo lahko napolnili banane.

Ko so banane pečene, jih podolgem prerežemo in nadevamo s kremo. Damo nazaj v lonec in zapečemo: 3 minute na stopnji II.

Pečene posujemo s čokolado in okrasimo s smetano.

Priprava BREZ AMC posode:

Pečico segrejemo na 200ºC. Bananam odstranimo pecelj in vrhnji del, ter jih prerežemo na polovico. Ne lupimo! Položimo jih eno zraven druge na pekač na peki papir. Prerežemo po dolgem in nadevamo z lešnikovo kremo, ki smo jo zmešali iz lešnikov, vanilje v prahu in riževe smetane. Pečemo pol ure do 45 minut. Pečene posujemo s čokolado in okrasimo s smetano.

Comments

comments