YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

 Sestavine za 2 osebi za polento:

  • polovico pora
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici kokosovega olja ali kakšne druge maščobe
  • par listov blitve
  • 1 skodelica polente
  • 3 skodelice vode
  • sol
  • timijan
  • rožmarin
  • šatraj
  • origano
  • lovorov list

 Sestavine za 2 osebi za solato:

  • 3 pesti opranega in otrebljenega radiča
  • sol, kis, oljčno olje
  • 20 dag buče hokaido narezane na kocke

 Priprava z AMC posodo:

Por in česen prepražimo v Hot pan posodi. Dodamo sesekljano blitvo, popražimo toliko, da se blitva malce razpusti.  Dodamo polento, vodo in začimbe. Ponev zapremo in nastavimo 10 minut na korenček.

Bučo hokaido damo kuhat v amc lonec v softiero na paro z easy quick pokrovko. Kuhamo 13 minut. Solato naredimo in dodamo kuhano bučo hokaido.

Priprava BREZ AMC posode:

Slano vodo zavremo in stresemo noter polento. Ob stalnem mešanju kuhamo 15 do 20 minut. Por in česen posebej prepražimo. Dodamo malce vode in blitvo pražimo do mehkega. Stresemo zraven kuhano polento, dobro pomešamo in ob stalnem mešanju kuhamo še kakšno minuto.

Bučo hokaido skuamo v vodi ali na pari. Solato naredimo in dodamo kuhano bučo hokaido.

Comments

comments