VIDEO POGLEJ TUKAJ!

YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

Sestavine za 3 osebe:

  • 1 kg buče hokaido (ali kakšne druge škrobaste buče, kot je npr. maslenka),
  • 2 pora
  • 15 – 20 g svežega naribanega ingverja
  • voda (toliko, da je malce pod gladino vseh sestavin)
  • majaron
  • timijan
  • lovorov list
  • curry
  • rožmarin
  • himalajska sol
  • sojina omaka (tamari)

Jušna osnova – zmiksana z manjšo količino vode v blenderju:

  • 1 manjša koleraba
  • polovico gomolja zelene
  • pest peteršilja
  • 1 korenina peteršilja
  • 1 manjši rdeč korenček
  • 1 manjši rumen korenček
  • 1 česen
  • svež ingver (2 cm korenine)

 Priprava z AMC posodo:

Vse sestavine damo v lonec in zapremo s hitro pokrovko. Audio/video term nastavimo na 3 minute , na način soft. Počakamo, da je golaž skuhan.

Ko je kuhan, ga lahko zgostimo z moko. Dodamo 2 žlici koruzne moke in minimalno količino vode, dodamo golažu, počakamo, da zavre in odstavimo.

 

Priprava BREZ AMC posode:

Sestavine damo v lonec in kuhamo 10-15 munut. Na koncu zgostimo z moko, tako kot pri kuhanju z amc posodo.

Comments

comments