VIDEO POGLEJ TUKAJ!

YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

Sestavine za 2 osebi:

  • 200 g testenin
  • 50 g suhih gob
  • 15 – 20 g svežega naribanega ingverja
  • 60 g brstičnega ohrovta narezanega na četrtine
  • dobre 3,5 dcl vode
  • sol

 

  •  2-3 žlici naribanega veganskega sira
  • 80 ml smetane (riževa, ovsena, sojina…)
  • tamari

Priprava z AMC posodo:

Prvo skupino sestavin damo v lonec in zapremo s hitro pokrovko. Audio/video term nastavimo na 3 minute  – če kuhamo bele pšenične testenine in na 6 minut, če kuhamo polnozrnate testenine – v obeh primerih na način soft. Počakamo, da so testenine skuhane.

Odpremo lonec, testenine premešamo, če so premalo slane, jim dodamo tamari. Polijemo jih s smetano in potresemo s sirom.

Navigenio nastavimo na stopnjo 2, pokrijemo z njim lonec in gratiniramo testenine 8 minut.

Priprava BREZ AMC posode:

Potrebujemo 2 različni posodi in pekač ter seveda olje.

Testenine skuhamo v slani vodi. Odcedimo. Gobe namočimo v vrelo vodo za 5 minut, da se napnejo. Na ponvi na malce olja dušimo gobe, z brstičnim ohrovtom, do mehkega. Na koncu dodamo nariban ingver. Testenine stresemo v pomaščen pekač, jih polijemo s smetano potresemo s sirom in gratiniramo v pečici na 200º C 20 min.

Comments

comments