YOU TUBE KANAL Mateja’s vegan kitchen

 Sestavine za 15 do 20 sarm:

  • 300 g okroglozrnatega riža
  • 400 – 450 ml vode (odvisno od vrste riža)
  • brinove jagode
  • 350 g tofuja
  • sol
  • 2 čebuli
  • 6 strokov česna
  • lovorov list
  • šopek peteršilja
  • 1 veliko ali dve srednji kisli zeljni glavi
  • oljčno olje
  • voda zakuhanje sarm
  • zmiksana zelenjava za jušo osnovo: 1 manjši korenček, pol korenine zelene, pol korenine peteršilja, pol korenine kolerabe, por in toliko vode da zelenjavo lahko zblendamo ali sesekljamo s quick cut-om.

 

 Priprava :

Riž posolimo in skuhamo do polovice (pod hitro pokrovko 8 minut). Čebulo narežemo in jo na hot panki prepražimo z oljem ali brez. Tofu razdrobimo z rokami ali vilico. Česen in peteršilj sesekljamo. V posodi zmešamo napol skuhan riž, česen, peteršilj, čebulo in tofu. Posolimo.

Zeljne liste nadevamo s pripravljenim nadevom in jih zvijemo. Sarme polagamo v lonec pokonci precej tesno eno do druge. Če nam zmanjka prostora jih lahko nekaj položimo na vrh. Na vrh damo narezano zelje, ki nam je ostalo od kislih glav. Dodamo par lovorovih listov, brinove jagode, zmiksano jušno osnovo (ali jušno kocko) in sol po potrebi. Zalijemo z vodo toliko, da  so sarme dobro pokrite. Kuhamo pod hitro pokrovko 13-15 minut.

Comments

comments