­
  • 1dereani_5246948016558498737_n
    Če bi želeli rezervirati svoje mesto na eni od delavnic z Matejo Dereani ali če bi želeli svoji bližnjim podariti nekaj zares uporabnega vam ponujamo Darilni bon za delavnice z Matejo Dereani, v vrednosti 40 EUR.
  • Matejina_veganska_kuhinja_4-vsi
    Zbirka 4 knjig Matejine veganske kuhinje V zbirki, ki skupaj obsega 604 strani s fotografijami, izvirnimi recepti in prehranskimi nasveti za klasično rastlinsko prehrano in presno prehrano:
    • Matejine veganske kuhinja 1
    • Matejine veganske kuhinja 2
    • Matejine veganske kuhinja 3
    • Matejine veganske kuhinja 4
  • Matejina_veganska_kuhinja_44
    Herbivorij: Z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja V knjigi je na 170 straneh predstavljeno več kot 70 novih in izvirnih receptov s fotografijami za klasično rastlinsko prehrano in presno prehrano:
    • Zajtrki
    • Juhe
    • Predjedi in glavne jedi
    • Solate
    • Sladice
    • Kruhi
    V uvodnem poglavju je govora o tem, kako se lotiti zdravega načina prehranjevanja in na kaj moramo biti pri tem pozorni.  V poglavju Juhe je govora o tem na kakšen način kuhamo klasične zdrave juhice, kako si pripravimo presne juhe, kakšno vlogo ima česen v našem prehranjevanju....V poglavju glavnih jedi steče debata tudi o tem ali sploh uporabljati olje pri kuhanju, katero in koliko in kaj o tem pravijo strokovnjaki.V poglavju o solatah je predstavljeno nekaj nenavadnih solat z različnimi polivkami z oljem ali brez.
  • Matejina_veganska_kuhinja_33
    Hrana Nove dobe: Odkrivajmo stare modrosti Večina receptov je brezglutenskih in kar nekaj iz starih žit: pire, prosa, kvinoje, amaranta in seveda tako priljubljene ajde. Celo poglavje je posvečeno brezglutenski hrani, razloženo je, kakšna je razlika med današnjo in starodavno pšenico, zakaj je pira bolj prebavljiva od pšenice. Beseda teče tudi o pozitivnih lastnostih fermentirane hrane, kamor prištevamo, ne samo kislo zelje, ampak tudi miso, umeboši pasto, olive in še. Eno poglavje je posvečeno kokosu, kokosovi maščobi in jedem, ki to vsebujejo. Kar nekaj je receptov iz Šri lanške kuhinje, na osnovi kokosa, seveda prirejenih za slovenskega jedca. Govora je tudi o tem, zakaj dobimo več hranljivih sestavin iz živil, če jih namakamo ter kakšno vlogo imajo pri tem alge. Za konec je dodano še poglavje o kombinaciji hrane, s čim kombiniramo žitarice, stročnice, sadje in druga živila. Vse to je razloženo z vidika prebave in encimov, ki se sproščajo v našem telesu ob določeni hrani. Treji del Matejine veganske kuhinje Knjiga obsega 50 receptov, kuhanih in presnih razdeljenih v sklope:
    • Juhe
    • Glavne jedi
    • Kruhi, namazi in prigrizki
    • Sladice
    • Solate in napitki
  • Matejina_veganska_kuhinja_22
    Drugi del Matejine veganske kuhinje obsega 208 novih receptov na 160 straneh s spremljajočimi fotografijami. V uvodu so podrobno opisane sestavine (žitarice, stročnice, zgoščevalci, moka...). V 14 –ih poglavjih so recepti za juhe, enolončnice, vloženo sadje, marmelade, sladice, rižote, testenine, raznovrstno zelenjavo, stročnice in še kaj bi se našlo. Na koncu je še opis hrane in kako deluje na naše telo. Predstavljeni priročnik je pri nas prvi in edini, ki temeljito predstavi vegansko prehrano. Poudarek je seveda na receptih, vendar kuharica daje bralcu na voljo tudi celostni pregled veganske filozofije. Izdaten del knjige je namenjen izboru sestavin, razlagam prednosti in slabosti posameznih jedi, dodatkov, kuharskih pripomočkov in načel. Na primer, zakaj je plinski štedilnik primernejši od električnega in zakaj mikrovalovi ubijejo hrano. Nepogrešljiv je tudi seznam veganskih sestavin, ki so nam večinoma neznane, in trgovin, kjer jih lahko kupimo. Veganska prehrana je stroga oblika vegetarijanstva. Ne zavrača zgolj mesa, ampak vsa živila živalskega izvora, torej tudi mleko, jajca in ribe. Prav tako odsvetuje razhudnike (paradižnik, papriko, jajčevce, krompir), beli sladkor in belo moko.
  • Matejina_veganska_kuhinja_11
    V Matejini veganski kuhinji je na 120 straneh predstavljenih 142 kuharskih receptov, od preprostih do nekoliko bolj zapletenih. Recepti so opremljeni z barvnimi fotografijami, po njih pa lahko pripravimo juhe, zelenjavo, žitarice, stročnice, sejtan, tofu, testenine, solate, sladice... Knjiga je namenjena tako vegancem, torej tistim, ki ne uživajo nikakršne hrane živalskega izvora, kot tudi vsem ostalim, ki želijo popestriti svoj jedilnik z nekoliko drugačnimi jedmi. Kdor si bo znanja iz knjige zelo skrbno zapomnil, bo znal pripraviti čudovito hrano iz mnogih malih stvari. Knjiga nas uči tako o velikih kot o malih obrokih, kako jih med seboj kombinirati in kako poskrbeti, da iz neznatnih drobcev nastane veličasten obrok. To knjigo bi moral vzeti v roke in se ne sramovati, če česa ne znaš. Tako hitro postaneš pametnejši človek, ki se želi učiti, kako kuhati.